blog gezond tijdens feestjes

Hoe hou je je leefstijl gezond met zoveel feestjes?

Mijn agenda loopt helemaal vol met inhaalfeestjes van de afgelopen twee jaar. Om me heen hoor ik het ook van veel mensen. Maar met al die feestjes komen ook veel lekkernijen. De rode lijn is wel dat je sowieso niet minder moet gaan eten bij de maaltijden. Juist de maaltijden zorgen ervoor dat je volwaardige voeding binnenkrijgt. Zorg er daarnaast voor dat je honger niet te groot is. Neem desnoods nog iets te eten voordat je weggaat, bijvoorbeeld een stuk fruit.
Verder gooien al die festiviteiten ook vaak ons dagritme in de war. Dus de vraag is: hoe hou je je leefstijl gezond met zoveel feestjes?

Feestjes zonder maaltijd

Bij deze feestjes is er natuurlijk altijd ook wat lekkers te eten; gebak, chips of andere lekkernijen. Het zal je zeker helpen als je van tevoren bedenkt wat je wel of niet wilt eten. En ook hoe je dit gaat duidelijk maken aan de gastvrouw of -heer.
Wees dus voorbereid op wat je gaat zeggen als iemand jou vraagt of je een stukje taart wilt. Zeg bijvoorbeeld; ‘Nee dank je, ik neem vandaag geen gebak. Maar ik wil straks wel een stukje van die lekkere quiche die jij altijd bij de borrel hebt’.

Feestjes met een maaltijd

Op dit type feestjes is het misschien makkelijker om een gezonde leefstijl aan te houden. Eten moet je namelijk toch. Als je ervoor zorgt dat je ook tijdens deze maaltijd gezonde keuzes maakt, zul je merken dat het in aantal calorieën dat je tot je neemt, niet eens zoveel verschilt. Kies voor veel groente of salade bij de barbecue. Beperk jezelf in de hoeveelheid vlees en eet zo min mogelijk koolhydraten zoals stokbrood of gepofte aardappel. Let ook op met de sauzen, eet daar het liefst niks van. Deze zijn namelijk vaak erg vet en bevatten ook veel toegevoegde suikers. Wat je wel kunt eten is bijvoorbeeld (zelfgemaakte) tzatziki.

En verder?

Tenslotte kun je je fit blijven voelen door genoeg te blijven bewegen. Ga lopend of op de fiets heen. Ga je met de auto? Parkeer die dan wat verder dan normaal. Of ga uit je dak op de dansvloer!

Ga dus lekker naar feestjes, maar eet bewust en gezond. Zorg voor voldoende beweging en vergeet ook niet om wat extra rust te pakken na een kort nachtje. Zo kom jij deze feestzomer gezond door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *