Workshops over leefstijl

Passend binnen jullie vitaliteitsprogramma

7xgezond aanbod

Workshops over leefstijl

De workshops kun je afnemen als losse workshop
maar ze hebben nog veel meer effect als je ze aanbiedt in een vitaliteitsprogramma.
Prijsindicatie voor een workshop van 1,5 uur voor maximaal 20 personen € 695 (ex btw).

Voeding

Leer meer over gezonde eetgewoonten die passen bij drukke werkdagen, inclusief maaltijdplanning, gezonde snacks en het belang van voedingsstoffen voor energie en concentratie.

De workshop kan bestaan uit etiketten lezen, het vermijden van toegevoegde suikers of uitleg over de Nutriscore. Ook kunnen we een workshop verzorgen over de verschillende effecten van bewerkte en onbewerkte voeding op je energieniveau, productiviteit en fitheid.

7xgezond picknick
header mieke en ciska 7x gezond

Stress en ontspanning

Zitten er te weinig uren in de dag of voel jij je regelmatig gestrest? In deze workshop leren medewerkers hoe ze hun tijd efficiënt kunnen indelen en prioriteiten kunnen stellen om een gezonde balans tussen werk en privé te behouden. Ook geven we tips om productief te zijn door in je flow te komen. Die flow-tips zijn heel geschikt voor mensen die veel moeten schrijven voor hun werk.

header mieke en ciska 7x gezond

Nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor zowel fysieke als mentale gezondheid en beïnvloedt daarmee ook je werkprestaties. In deze workshop verstrekken we meer informatie over het belang van voldoende slaap en delen we tips om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook gaan we in op de verschillen in slaapbehoefte tussen verschillende mensen.

nachtrust 7x gezond
overgang en lijfstijl 7xgezond

De overgang en leefstijl

1,8 miljoen vrouwen in Nederland zitten nu in of naderen de menopauze.
Van die 1,8 miljoen heeft 80% van de vrouwen klachten!
50% heeft zoveel klachten dat ze zich soms moeten ziekmelden.

Bij vrouwen tussen de 45 en 60 jaar wordt 34% van het verzuim veroorzaakt door de overgang. Maar dat hoeft niet zo te zijn!

Werken er in jouw bedrijf vrouwen in de leeftijdsfase 35-60 jaar? Dan lopen er zeker ook vrouwen rond met overgangsklachten. Wij bieden werkgevers en werknemers handvatten om de overgang bespreekbaar te maken en te zorgen voor een inclusieve en gezonde werkomgeving.

Wil je alvast gratis tips ontvangen over de Overgang en Leefstijl? Klik dan hier

overgang en lijfstijl 7xgezond

De overgang en leefstijl voor leidinggevenden

Dit is een (online) workshop voor leidinggevenden of managers die in deze workshop leren om te herkennen wat er gebeurt tijdens de overgang.

Ook geven we tips hoe ze vrouwen in de overgang kunnen helpen en hoe ze het gesprek over de overgang kunnen voeren.

ondernemen en gezonde leefstijl
mieke en ciska 7x gezond werkplezier

Werkplezier

Bij vitaliteit op de werkvloer denken we als eerste aan een gezonde leefstijl. Dat werkplezier en zin hebben in je werk hier ook een belangrijk onderdeel van zijn, wordt wel eens vergeten.

Wie met plezier naar zijn werk gaat en de zin van zijn werk ziet, heeft meer energie, presteert beter, is creatiever, productiever, vrolijker en gezonder. Vergroot het werkplezier van jouw medewerkers in 4 workshops. Tijdens deze workshops leren de medewerkers welke factoren een rol spelen bij werkplezier en hoe ze zelf hun werkgeluk kunnen beïnvloeden. 

  • People (verbinding)
  • Purpose (betekenis)
  • Progress (voldoening)
  • Pleasure (plezier)
mieke en ciska 7x gezond werkplezier

Onregelmatige diensten en leefstijl

Als jouw medewerkers in onregelmatige diensten werken, kunnen ze moeite hebben met het vinden van een gezond ritme. Dat geldt voor slapen maar ook voor de maaltijden. Wij helpen je medewerkers graag om een gezond ritme vast te houden ondanks de onregelmatige diensten. We zullen uitleg geven over wat medewerkers wel en niet moeten doen en we geven tips om dit toe te passen in het dagelijks leven.

7xgezond goed eten
fruitschaal 7xgezond

Diabetes type 2 en leefstijl

Diabetes Type 2 wordt veroorzaakt doordat je lichaam minder gevoelig is geworden voor insuline. Diabetes heeft veel impact op je leven. Door te letten op wat je eet, meer te bewegen, beter te slapen en vaker te ontspannen kun je ervoor zorgen dat je lichaam weer beter gaat reageren op insuline.

In deze workshop geven wij je tips en adviezen wat je wel en niet moet doen als je diabetes hebt. Ook geven we tips hoe je je leefstijl kunt aanpassen.

fruitschaal 7xgezond

Vragen over onze diensten?

7xGezond

Mieke: 06-82876124

Ciska: 06-14743358

Hoorn

Schrijf je in voor tips en inspiratie

Something went wrong. Please check your entries and try again.